dijous, 15 de maig del 2008

WEBQUEST: Acull, recull i escull


Navegant pel portal de l'XTEC, he trobat una activitat que em sembla interessant per tractar amb nens i nenes de primària, adequada a la temàtica que estem treballant en el nostre blog i a l'edat corresponent.


L'activitat consta de 3 parts, algunes més relacionades que d'altres amb el tema de les cultures, però d'una o altra forma existeix una relació.

Aquest projecte es basa en l'el·laboració i el disseny de tres campanyes. Els alumnes, en grups es repartiran els tres temes i a partir de la informació que es presenta hauran de realitzar diferents activitats.


En el primer apartat "acull", hauran d'elaborar un cartell que dongui una imatge positiva de la immigració com a riquesa i no com a problema.

En el segon apartat "recull" hauran de realitzar un triptic on es promocioni la recollida selectiva d'escombraries.

Finalment el segon apartat "escull" pretén crear un espot televisiu a fi de fomentar la participació dels ciutadans en actes culturals, festes, eleccions ...etc.


D'aquesta manera, segons la meva opinió d'una forma indirecta treballem amb la mutliculturalitat, ja que quan veiem la immigració com a riquesa estem acceptant aquesta diversitat de cultures i a més amb l'espot televisiu fomentem la participació de la gent en actes culturals, molt importants per a donar a coneixer les diferents cultures existents a un mateix lloc.


Espero que us agradi la idea, aqui us adjunto l'adreça:





http://www.xtec.cat/~lbartron/WQCiutadania/portada.htm