dissabte, 17 de maig del 2008

WEBCLIP

Webclip és un directori de consultes i recursos educatius i de lleure. Més concretament, és un microespai televisiu i un directori multimèdia de contingut alhora formatiu, informatiu i d'entreteniment que ha estat creat i pensat per facilitar l'accés dels nens i joves i de tots aquells que participen en el projecte educatiu de la nostra societat, als continguts d'Internet. Amb aquest directori, permanentment actualitzat, es vol crear una eina pedagògica tant per a alumnes com per a mestres, professors i educadors i, naturalment, per a pares i mares compromesos amb l'educació dels seus fills.
Aquest directori s'anirà omplint a partir del contingut del programa de televisió del K3 que porta el mateix nom. Cada dia es seleccionen i comenten diverses pàgines web, mostrant la manera més ràpida de treure profit del contingut, del disseny, de la usabilitat, de la originalitat, dels recursos, del nivell acadèmic, etc. La selecció de pàgines web estarà relacionada amb el contingut curricular de les diferents àrees i nivells educatius actuals. Entenen l'educació com una tasca complexa i en continua evolució que abraça també aspectes d'oci i de lleure.

A la pàgina inicial del portal podem apreciar diferents apartats... primerament et fan escollir el nivell escolar al que vols accedir (ed. infantil, primària, ESO, batxillerat, fp o educació especial) i també hi ha diferents enllaços al programa K3, a l'Edu365, a un correu per contactar directament, etc.
Personalment he navegat per l'apartat de primària i quan entres et trobes amb un ventall d'assignatures separades per les àres de llengua i literatura, coneixement del medi, educació artística, educació física, matemàtiques, religió i coneixements genèrics. Dins aquest últim apartat, trobem diferents temes entre els qual destaca el tema de les TIC que ens proporciona material divers per treballar a l'aula.
Cada assignatura ens dona diversos materials i recursos per treballar dins l'aula, i l'avantatge és que n'ofereix molts i això t'ofereix una gran possibilitat d'elecció.
Finalment, també trobem uns apartats molt interessants que s'anomenen "Especial mestres, professors i educadors", "Especial mares i pares", "Tuturia", "Temps lliure", "Clips d'ajuda" i "El món". Tots ells ofereixen informació, enllaços i consells per a totes les persones a les quals s'adreça, donant suport així al món de l'educació a nivell general.
M'agradaria ressaltar l'apartat titulat "El món" ja que el podem relacionar directament amb el tema del nostre blog. Aquest, es divideix amb els 5 continents mundials i en cadascun d'ells es donen enllaços i recursos interessants per poder conèixer i treballar el continent. Penso que és una eïna essencial a l'hora de conèixer les cultures del món perquè treballant cada país i les seves costums els nens poden apropar-se i interessar-se per tot allò que els queda "allunyat".

Així doncs, penso que aquest portal educatiu és molt útil en el món de l'educació i el que he trobat molt interessant és el fet d'adreçar-se a tots els membres que formen una comunitat educativa, no només a professors i alumnes, sinó també a pares i mares.



Adreça del portal: http://www.tvcatalunya.com/webclip/