dimecres, 14 de maig del 2008

WEBQUEST: L'escola de les cultures

Investigant per l'XTEC he trobat una webqüest molt interessant que s’adequa als alumnes de Cicle Superior de Primària i que té molta relació amb la temàtica del nostre bloc.
Aquesta WebQuest es diu: “L’escola de les cultures”.

Està compresa dins l’àrea de Medi Social i Cultural i la qüestió és que els alumnes contactin amb diferents països del món i comencin a conèixer algunes de les seves manifestacions culturals i artístiques, ja que disposen del recurs d’Internet que és una eina que els permet posar-se en contacte directe amb molts llocs, per molt llunyans que siguin, amb un clic de ratolí.

Per fer aquest treball, han de visitar primer una web amb molta informació sobre els continents del món i els països que els formen. Després de la visita han de tornar a la pàgina inicial per obtenir el carnet oficial de corresponsal i així poder iniciar les investigacions.
Se’ls dona una pauta de les dades que han de buscar de cada país del món: bandera, ciutats importants, localització al mapa mundi, manifestacions artístiques, menjars típics, vestits... Han de cercar la informació a les pàgines web proposades per la mestra.
Un cop tenen la informació l’han d’ordenar, classificar i organitzar de manera que els quedi un article ben presentat. Llavors, han de presentar la feina feta a la resta de la classe, a la professora i a la pàgina web del centre escolar.

Així doncs, crec que la proposta és interessant perquè motiva als alumnes a conèixer altres cultures mitjançant les TIC.

Aquesta proposta de webquest la teniu seguidament:
http://www.xtec.es/aulanet/ud/socials/cultures/index.htm