divendres, 16 de maig del 2008

Edu365.cat: Un portal educatiu per utilitzar

L’edu365.cat és un servei d’Internet que ofereix el Departament d’educació a través de la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya i que està a la disposició de tots els alumnes i les seves famílies.

Cada cop més, les noves tecnologies ocupen un lloc més important en la vida quotidiana i en l’àmbit de l’educació. Aquestes tecnologies creen noves necessitats però també ofereixen noves possibilitats per millorar la qualitat de l’educació.
L’edu365.cat ofereix un conjunt de serveis interactius i personalitzats accessibles tan des de casa com des de l’escola, que, alhora, contribueixen a potenciar la implicació dels pares i mares en el procés d’aprenentatge i en els estudis dels seus fills i filles. Aquest servei ha de permetre aprofitar les oportunitats que ofereixen les noves tecnologies de la informació i la comunicació per apropar pares, alumnes i professorat i, així, facilitar i potenciar la interacció entre mestres i famílies i millorar la fluïdesa de la comunicació entre tots els agents educatius. També ofereix una orientació acadèmica i professional per a cada alumne individualment i proporciona ajuts per resoldre dubtes i les dificultats d’estudi o d’aprenentatge.

És necessari explorar i aprofitar el que ens proporcionen les noves tecnologies, però el seu ús també comporta riscos que cal conèixer i prevenir. Per això, una de les finalitats d’edu365.cat és promoure oportunitats d’us segur de la xarxa i, alhora, contribuir a comunicar els valors i responsabilitats de l’ús d’Internet.
edu365.cat és una oferta equitativa i universal per a tot l'alumnat sense cap limitació per raó de sexe, nivell econòmic, lloc de residència, discapacitats o entorn cultural. A més, s'hi pot accedir tots els dies de l'any a qualsevol hora del dia.

Pares, mares, alumnes, docents i centres educatius no universitaris poden registrar-se per ser usuaris a l’Edu365.cat.

En el cas dels alumnes, hauran d’omplir un formularia de sol•licitud que trobaran a l’adreça http://www.edu365.com/inscripcio que arribarà al Departament d’Educació i tot seguit rebran a casa totes les dades que sol•licitin.

Pels pares i mares, un cop els seus fills s’hagin donat d’alta quedaran automàticament registrats al portal.

En el cas dels professors hauran d’utilitzar l’identificador i la contrasenya de l’XTEC.

Per visitar-lo: http://www.edu365.cat/