divendres, 16 de maig del 2008

Webquest: Interculturalitat, llengua i cohesió social

L’activitat que he cercat navegant per l’XTEC s’anomena “Interculturalitat, llengua i cohesió social”. Penso que tracta una temàtica que s’adequa bastant bé al tema que tractem en el nostre bloc i pel cicle al qual està destinat.

Es tracta d’una Webquest orientada a tots els educadors que vulguin treballar els aspectes de la interculturalitat, la llengua i la cohesió social a l’escola.

Durant la realització es treballen valors com la riquesa que ens aporta la diversitat, els valors de cooperació o solidaritat, la llengua com a instrument de cohesió, etc.

També poden aparèixer alguns conflictes com la religió, el racisme, la coeducació que es poden anar parlant i discutint a mesura que es van nombrant.

Finalment dir que he triat aquesta Webquest perquè m’ha semblat adecuada al tema tractat al llarg del nostre blog. Aspectes com la solidaritat, la cooperació, l’acceptació de la diversitat s’han de treballar a l’aula perquè tots en puguem ser partícips i perquè tothom pugui acceptar i donar la benvinguda a totes les cultures del món sense exclusions ni discriminacions.

Realitzar aquesta activitat de cerca m’ha fet adonar que hi ha molt recursos a la xarxa que es poden utilitzar i fer servir a l’aula, cosa que fins ara gairebé desconeixia.

Us deixo aquí amb l’adreça de la Webquest que he escollit. Espero que us agradi !

Interculturalitat, llengua i cohesió social:

http://www.xtec.es/~cbarba1/web_%20inter/index.htm